• Wayne Roberts_Director (Katie Says Goodbye) 2
  • Wayne Roberts_Director (Katie Says Goodbye) 1
  • Wayne Roberts_Director (Katie Says Goodbye) 6
Dom omladine, velika sala. Subota, 30.9.2017 u 12h

MAJSTORSKA RADIONICA REDITELJA VEJNA ROBERTSA

Kada govorimo o uobičajenim putevima i filmskim karijerama nezavisnih američkih autora, ta priča obično ima svoj težak put u uslovima ograničenog budžeta i neadekvatne distribucije, te u finalnom rezultatu, vrlo neizvesnu slavu.

Već prvi Vejn Robertsov igrani film “Kejti kaže zbogom”, koji 28. septembra u 21h otvara ovogodišnji Festival nezavisnog američkog filma u prisustvu autora, imao je premijeru u Torontu, a prikazan je i u Roterdamu, Stokholmu, te na mnogim festivalima širom sveta. Samo godinu dana kasnije, autor je završio snimanje i svog sledećeg filma “Ričard kaže zbogom”, ovoga puta sa Džoni Depom u glavnoj ulozi.

Stipendista IFP Laba (Programa nezavisnih filmskih autora) i pisac kome je odmah ukazana prilika da režira, već je preskočio neke od najvećih prepreka u bavljenju nezavisnim fimom i na putu je za Holivud.

U tome su mu sigurno pomogli fantastičan scenario, sigurna rediteljska ruka, glumačke zvezde kakvi su Olivija Kuk i Džejms Beluši, ali i vera njegovih njujorških producenata i evropskih ko-producenata.

Na radionici Vejna Robertsa će se pričati o njegovom manje tipičnom načinu finansiranja nezavisnog filma, iskustva u saradnji sa Evropom, o tome kako se probiti do najvećih svetskih festivala, ali i važnosti dobre stare klasične dramske forme sa jakim likovima, sa kojima svi saosećamo.

Dom omladine Beograda, Saturday 30 September, 12:00

MASTER-CLASS WITH THE FILM DIRECTOR WAYNE ROBERTS

This year's festival guest, director Wayne Roberts, who just wrapped shooting with Johnny Depp on his new film, will hold a master-class on Independent filmmaking.

Wayne Roberts will share his success story as an independent filmmaker, speaking about the entire “journey” of KATIE SAYS GOODBYE. From developing the script at the IFP lab to filming this heartbreaking character driven story and his collaboration with outstanding actors like Spielberg’s new actress Olivia Cooke known from the TV series Bates Motel, Christopher Abbott and James Belushi.